måndag 30 december 2019

Bank-id

Kivra, Klarna och...  Fräls oss ifrån ondo.

Gör det lätt att välja när och hur du vill betala dina räkningar igen.

Jag klarar inte av det idag. Räkningar på mail, som kräver inloggningar som ger en  pdf (som måste laddas ner för att kunna kopiera ocr-numret och sedan tynger min dator/mail) eller välja deras äckliga random dragning från mitt konto och när själva räkningen till försäkringsbolag, elleverantör, fackförbund är dragen står som ”Kivra” på min internetbanks sida så tar det mig eviga tider att ånyo hitta alla uppgifter. Eller memorerar friska människor exakta dragningingsdatum (inom tre bankdagar det vill säga) och räkningsbelopp och det är jag som är dum i huvudet? Så kan det ju i och för sig vara... 
Jag vill faktiskt bestämma själv. Jag får inte mina pengar den 25-27 varje månad. Jag vill betala, söka och finna mina inbetalningar på ett och samma ställe och veta när räkningarna ska dras, men det får jag inte längre. Det kräver inloggning på Kivra, som kräver nedladdning av faktura (tar ca fem min minst per räkning) som sedan betalas på min internetbank om jag ska ha möjlighet att välja inbetalningsdatum, sedan kommer påminnelse på påminnelse på påminnelse från Kivra som förvirrar mig. Går in och markerar som ”hanterad” eller betalar igen. Får tillbaka pengarna som kostar 50 kr att hämta ut på Ica. Får en ny påminnelse. Min hjärna kokar sönder. 

När äntligen scanning av räkningsuppgifter gick på räls så försvinner alltså pappersfakturan. Min lilla kråka ”betald” och betaldatum och in i pärmen med alla uppgifter på som gjorde det enkelt överblickningsbart innebär idag att jag måste printa ut själv (men vår printer är ju trasig och min äkta hälft vill testa att laga, någon gång och vi hade faktiskt precis köpt nya svindyra patroner...)  och jiddra med internet, lösenord, BankID och inloggningar innan räkningen ens är betald och printa ut själv som vi då inte kan. Jag hatar den här korkade, för mig i alla fall, försvårande  digitaliseringen. Jag hatar att jag tvingas konversera digitalt med en robot på kundtjänst som kommer att svara att jag måste prata med en riktig handläggare som jag inte kan få e-postadressen till, som sen kommer att kontakta mig anonymt med ett  ”Emelie” som sedan blir en ”Hans” och så fortsätter det om och om igen. Ett vidrigt litet samhälle indeed. Vi måste alltså kunna printa ut själva och ha rejäla hemmakontor.

Vi är (nästan alla) anpassningsbara små råttor. Vi protesterar inte, vi bara följer med. Vi kanske till och med känner oss duktiga när vi sitter och digitalt administrerar bort våra liv. 
Jag vill bara leva och göra lite rätt för mig. Inte leva med ett ständigt stresspåslag och ett liv som kräver uppkoppling dygnet runt. Jag är för trött för det här.  Jag tyar inte mer.

Mår fysiskt dåligt av att bara skriva denna text.

/Döden döden döden 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar