torsdag 9 december 2021

Demokratisk konst

Pardon my French
"I understand the complexity surrounding photography, but as I find the use of mobile devices, art democracy - in many ways a means of democratization of the artistic expression (I love that!), I also notice that the screens tend to shield/isolate us from each other. "The now" is always somewhere else. 
To be able to see and document the beautiful (and absurd) in this sad, fragile world we live in keeps me going/searching. 

The eye is free!"

Så skrev jag på en fotosida en gång, och hur jag än vänder och vrider på det så misstänker jag att det är glädjen, eller det ursinniga behovet, av att fånga något som grunden för all skapande verksamhet. Och med mobil kan du ju det. Alla har inte tillgång till utbildningar, material, dyra appar, häftiga miljöer och så vidare, men livet är generöst på ögonblick. Jag älskar det. Ibland saknar jag mina gamla Sony Ericson-mobil. Och min gamla padda. 

Sedan är smaken som baken.

Puss!

Eder deppige /Döden döden döden 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar