fredag 30 augusti 2013

Sjukdomsinsikt del 2

Lära för livet
Den här sommaren läste jag äntligen Björn af Kleens bok 'Jorden De Ärvde' och den var verkligen tråkig. Hans Sommar-program, när det nu var, var underbart, och jag tycker liksom om honom; det han står för, hur han skriver och så har han ju alltid så trevliga kläder på sig. Jag kände först, faaan, jag orkar inte bry mig mig om de här människorna, alla med likartade namn och livsföring. De får leva hur de vill och behålla sina uråldriga, korkade lagar och bekymmer, men så inser jag att det är dom här människorna som faktiskt styr mycket av Sveriges och även EU:s jordbrukslagar (bland annat). Att det är de som lever på bidrag, styr vårt land, vissa industrier och så vidare. Och att detta, oavsett regering ogenerat bara fortsätter. Det är inte Björns fel att det är så ointressanta människor han skriver om. Men det är vårat ansvar som medborgare att slå vakt om våra intressen: våra jobb, vår natur, våra skolor, vår sjukvård, överklassens bidragsberoende och så vidare. Vår framtid helt enkelt. Vem ska ha vad? Jag ser hellre att sjukvården fungerar än att staten går in och betalar för redan välbeställda i olika sammanhang. Så det är en viktig bok och jag knyter väl nu ihop påsen med lite Lundsberg och om den svaga självinsikten.
En bra bloggsammanfattning (om självinsikt, språk och offermentalitet) 


... så när Ebba Wallmén och Maria med flera hävdar att det är klasshat och Jantelagen som stänger Lundsberg, vill jag hävda att det är precis tvärtom. Man måste inte bliva vid sin läst och man bör försöka reflektera över sitt sammanhang ibland. Ta lite ansvar.  Avslutar med Jan Gradvall som skrev om detta, och nu manar jag härmed till fredagsmys och lite unison kampvilja. För det ena behöver inte utesluta det andra. Okej?

Ursäkta röran och alla länkar. Det blir nog ordning på torpet vad det lider.


Kärlek!
/Döden döden döden älskar rutiner hett och innerligt.

(Pssst, har ni tänkt på alla alla verkar ha någon släng av bokstavskombination i brittiska underhuset?  Det sprätter och sprattlar värre i deras kroppar än i hungriga, understimulerade treåringars? Festligt.) 

3 kommentarer:

 1. Sant! Om underhuset och annat. Vad glad jag är att jag hittade den här bloggen. Sökte efter ett program som ska starta till hösten och hamnade här. Vilka inlägg, så bra skrivet! Tack.

  SvaraRadera
 2. Hej Panyagua, trodde att jag svarat dig tidigare men måste gjort något tokigt. TACK och vad roligt att du tycker så!! Blir ju också lite nyfiken på vilket program du sökte efter också...?
  Allt gott, fred och så vidare,
  /Döden döden döden

  SvaraRadera
 3. Tror programmet heter just Döden döden döden och är ett nytt program med Anna Lindman som programledare. Såg en trailer för ett tag sedan och blev nyfiken. Nu ska jag plocka ut ett barn ur duschen innan vattennivån sjunker här i byn. Fred på dig också!

  SvaraRadera