onsdag 17 december 2014

Sömnen

och Väggen
Kan inte sova. Väcktes av röda lågor och röster. Ungdomarna i byn. Längtar efter mormor. Eller farmor. Vill gråta. Den lilla snusar på vid min sida i trassligt hår och tomtepyjamas. Jag är faktiskt för trött. Jag är på gränsen till död. Kan ingenting alls. Känner mig obehaglig till mods. Den där ständigt pågående svagheten och insikten: det tar ju aldrig slut. Finns det ingen gräns någonstans; en kulle att bestiga och en dal att rulla nedför? Nej, jag kan absolut ingenting längre. Borde läsa en bok men orkar inte med att läsa om en kvinna som inte reder ut det där med bedrägliga beteenden och att alla känslor inte alltid besvaras, eller respekteras. Boken ska vara jättebra, men det finns viktigare saker just nu. Sömnen. Eller det där med rättvisa, sanningen och minnet av mig. Av oss. Jag är väldigt trött och ordet är väl ensam, förmodar jag. Tänkte att jag skulle vilja läsa något annat, men just nu är det den enda bok jag har. Stackars stackars mig...   

Inte ett ord orkar jag skriva om den bruna sörjan (gyttjet) eller budgeten. Det går inte utan att bli dålig själv. Som ett slags besudlande. Nej, jag kan inte tänka, jag kan inte skriva, jag inte göra något vettigt alls. Jag vill bara sova och göra något verkligt och fint någon gång. 

Puss
/Döden döden döden 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar