torsdag 1 oktober 2015

När skeppet sjunker

Age Of Consent / Letter Of Intent


Skrattade glatt, och lite rått, åt världens bästa skönhetstips från Kristofer Andersson Bon:
Vilket är ditt bästa skönhetsknep?
– Stjäl alla produkter av din partner. Sov åtta timmar och drick en jävla massa vatten. Ansträng dig hela tiden för att bli smartare. Läs böcker. Var rolig. Nöj dig inte. Håll hårt i dina drömmar. Skaffa livsärr i ögonen. Var snäll. Är du dum i huvudet kan du smörja in dig med skitdyr snigelkräm bäst du vill – du kommer fortfarande vara dum i huvudet. 
Och så det här viktiga: att allt inte handlar om individen från Insidan/DN:
– I dag blir människor utbrända, deprimerade och upplever en tomhet i sina liv. Lösningen enligt självhjälpsindustrin är att leta efter orsaken till problemen i sitt inre. Men det kan vara en farlig återvändsgränd. 
Allt är nämligen inte individrelaterat, menar Svend Brinkmann. Orsaken till problemen och känslan av meningslöshet kan ofta hittas i hur samhället fungerar, enligt honom. 
– Alla krav på förändring och flexibilitet gör att människor upplever en meningslöshet – och tror att de inte tillräckligt noga lyssnat till just sin ”inre röst”. Men jag tycker att det viktiga snarare är att lyssna och se sina medmänniskor. Vi blir till i relationen till andra – inte genom att bara fokusera på oss själva och våra ofta egoistiska behov.
Tror att det kommer att ta år att hämta tillbaka oss och vårt och ditt och mitt till rätt, och mänskligare, nivåer igen. Dagar när folk slentrianmässigt slutar tror och uttrycka att vinsten är det som håller oss flytande. Så länge kan vi ju lyssna på musik, läsa böcker, vara snälla och hålla varandra i hand lite lagom ömt. Kämpa på. 

Lyssnar på Det Gamla Landet och nynnar på Fly me to the moon efter måndagsmånen. Vackra morgontimmar med månen och kaffet. De andra sov så sött och tungt. Psst... Jag hade fel!

Det handlar inte om ett absolut empatiskt gehörDet kan handla om något helt annat, men någon slags gehör har de där riktigt fantastiska författarna alla i alla fall. Tänker jag.

Puss!
/Döden döden döden

1 kommentar: