fredag 7 juli 2017

Glappet

Skilda världar 

Jag delar inte alltid Therese Bohmans åsikter, men här har hon en poäng tycker jag. Tänkte på det här fenomenet när Gudrun Schyman mötte Jimmie Åkesson i en tv-debatt. Gudrun hade inte en chans, vilket jag trodde då hon brukar vara skickligt i sådana sammanhang, tills dess att jag insåg att hon talade över dem hon säger sig representera. Hon delar inte låginkomsttagarnas värld och verklighet mer än i teorin.  "Praktiken" kan handla om att ha råd att köpa blöjor och andra "petitesser" och då känns själva genusperspektivet ointressant (även om det givetvis finns där) när du står i Ica-kassan. Jag menar inte att man måste vara fattig för att förstå en fattig heller, men det finns ofta ett glapp i språket som inte är hälsosamt för någon. Sedan menade hon säkert väl, Gudrun, det tror jag säkert. Lite träligt med ord som ska stötas och blötas och analyseras och frätas sönder och tjatas om till näst ämne blir hett - och ingen blev gjort. igen. Inget fel att med att tjafsa, men man kommer ju ingen vart.

Det är också orättvis att dra in just Gudrun känner jag men nu blev det hon ändå, kanske just för att hon är en av dem som jag uppfattat det som kämpar för rättvisa och jämlikhet, men ändå inte riktigt når fram till dem det berör. 
/Döden döden döden

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar