onsdag 19 december 2012

Freaks and Geeks

Nedrans järnspikars, det är tungt att skriva om det som hände. Pausar lite. Det är svårt att greppa och begripa, för det händer liksom inte en själv. Bara andra, anonyma (säkert helmysko) människor.
Det gör ont i hjärtat och svindlar när min man berättar att de inte trodde att jag skulle klara det. Det går inte att ta in.

Jag skriver inte enbart av vrede över vården, den kan vara helt underbar och fantastisk. Den kan verkligen glimma till. Jag skriver för att berätta och beskriva konsekvenserna av den svaga vårdapparaten. Det finns massor. Jag tror inte heller att detta behöver vara partipolitik, eller måste det det? Jag har sett Socialistiska* läkare och nätverket Rädda vården (hejaheja!).  Inte kan det väl vara så att man vill att sjukvården ska vara urusel bara för att man är blå, men förklara för mig hur man ska finansiera vården utan skattemedel, investeringar och patientsäkerhet i fokus? Jag är beklagligt nog inget mattegeni, jag har andra talanger, men jag får det bara inte att gå ihop!?  Det kan inte vara kostnadseffektivt att försämra, tänka kortsiktigt och ostrategiskt? Det är väl inte affärsmässigt alls, eller? I och för sig, Alliansen sålde snabbt ut lönsamma statliga bolag, så politiken kanske handlar om annat än välfärd och (ekonomisk) hållbarhet? Jag är bara en vanlig, ovanligt trött, människa och jag förstår inte helt enkelt. Men jag förstår att när man sitter på Försäkringskassan med andra sjuka så är man inte i samhällstoppen. Jag kan också berätta att det är omöjligt att hålla tårarna tillbaka när finklädde herrn säger på samma typ av möte på Arbetsförmedlingen att arbetsgivarna kallar på intervju, men när de får reda på att han har cancer inte vill anställa honom.


Puss och kram!
/Döden döden döden

*Kan man rösta på och respektera ett parti som hellre satsar på Håkan Juholt och Stefan Löfven än säg, Jan Eliasson, Marita Ulvskog eller...? Nej, det känns väl lite halvtossigt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar