fredag 5 juli 2013

Realistaion

Det går trögt nu. Solen, molnen och den tunga luften. Befinner mig mitt i. I nuet och jag njuter och jag lever. Så trött.

Så läser jag farbrorn på debattsidan som bland annat hävdar att "...Polarisarna smälter inte. Isbjörnarna mår bra. Haven visar ingen oroande stigning...". Nu är ju jag ingen vetenskapsmänniska, men jag förstår så mycket som att ibland vet man inte exakt vad som är vad. Men till och med jag vet att miljögifter, oavsett, inte är bra för miljön. Så även om det vore som så att just koldioxid är toppen för människa och natur, så tror jag ändå inte att just den här mannen skulle vilja flytta till någon tungt förorenad miljö i till exempel Kina. Jag tror inte det i alla fall, men jag vet ju inte. Han kanske sitter på en gudomlig kunskap som säger att luftföroreningar från säg kolförbränning är bra för oss? Fast jag tror inte det. Jag känner mig istället ganska säker på att de flesta är överens om att det är nyttigare och bättre med hållbart jordbruk och industrier som tar ansvar över sina gifter? Att alla måste med. Däremot håller jag med honom om att alla ska få vara med och prata och tycka. Inget fel med det. Det som skrämmer mig med den här typen av texter är att folk köper det. Ju enklare och mer översittaraktigt, desto mer trovärdigt. Jag blir lite trött och lite ledsen och jag försöker verkligen förstå.
Samma sak när det gäller vårat ursprung, hur nobelt, eller enkelt, det må vara. Att vi förenklar och tillåter oss att glömma vår historia och den till vissa delar fantastiska utveckling som följt.  Skönast är det ju att ignorera hela baletten (ja, jag vet det), men vackrast är det väl ändå med någon som tror på något (och kämpar lite grann)? Så förklara, någon socialdemokrat, varför ni ignorerar vår historia och varför gosar ni inte mer med Jan Eliasson? Obegripligt.

lyssna, upplev eller köp?

/Döden döden döden

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar