onsdag 27 november 2013

Vaknade en gång tillGårdagens frostklädda skogsmark glittrade som barnets adventskalender. Det gnistrade över sten, mossa och löv. Ett rådjur skuttade förbi och sjön krusade sig stillsamt. Idag ligger ett nätt regn och vit dimma över min lilla värld. Lika vackert det. Trollen lurar under granar, stubbar, rös och ris, jag lovar. 

Trött. Tankarna fastnar inte, orden simmar runt. Försökte mig på lite ironi men det blev ingen succé. Rodnar när jag läser konstiga svar på Resumés Claes de Faires krönika. Det får vara nog nu. Det får vara nog med  mobbning och alla förenklingar. Jag blir så trött, samtidigt som jag känner mig rädd med SD i vassen. Dags att lyfta sakfrågorna och idealen. Att utarma skola och sjukvård och samtidigt säga att skatteintäkterna ökat trots sänkningar är lite speciellt om pengarna försvinner någonstans på vägen. Till någon annans ficka. När människor går sönder och forskning tyder på annat. Den gamla krönikan den tysta revolutionen knyter ihop det, eller Karin Pettersson. De folkvalda borde kanske börja lyssna på andra än den egna privata närigheten* någon gång? Jag vill tro, men jag är för trött.  Eller varför inte satsa på framtiden om nu intäkterna är så goda - och ta lite ansvar. Jag är less på ansvarsfriheten, privat, såväl som inom kommunal, statlig eller regional verksamhet. Uppryckning för fan (förlåt, förlåt, förlåt!!), men det räcker nu. Jag behöver något att tro på.

Egentligen hade jag bara tänkt be er titta på dokumentären Dom andra som ligger ute åtta dagar till, för frågan är hur vi kan sitta still och se på. Här och nu. Och så lägga ut ett par bilder på det vackra nuet. Nu blev det inte riktigt så. Kämpa kämpa. 

Man kan lyssna på musik också. Titta/lyssna?

Puss
/Döden döden döden på stigen i skogen. Kanske finns det en tid för disco också? Stillsam disco med hatt och frack, eller vad vet jag.

Finns det någon trevlig samhällsjournalist i landet som skulle kunna göra en sammanställning över ägarstrukturer och andra ekonomiska intressen som finns i den privata välfärdssektorn? Det har gjorts förr, men det behövs nog mer aktuell information. När det rör våra folkvalda alltså. Vi behöver nöta in det här i allmännyttans tjänst nämligen. Nöta och tjata och förstå varför man vill råna Sveriges befolkning på utbildning, sjukvård och trygghet. Varför man vill behålla ett system som bevisligen utarmar landet, och i motsats till en större del av vad befolkningen faktiskt vill. Vinsten in till verksamhet, löner och investeringar, inte till Jan Emanuels Porsche eller Kajmanöarna. Typ. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar