måndag 20 januari 2014

Det blåser hårt


Annars har debatten kring feminismen lagt sig som en tung våt och väldigt smutsig ullfilt över mig. Jag är självklart feminist, eftersom jag tror på alla människors lika värde, a.k.a jämlikhet och demokrati. Det är inte svårare än så. Vad som däremot slog mig, och kanske hänger det ihop med att jag är gammal och fri (läs ensam) från kotteri(er), att jag höll med allesammans, mer eller mindre, men i det stora hela. Jag tyckte alla hade ett vettigt perspektiv och en fin grundtanke utifrån sina egna utsiktstorn och intressen. Belinda var noga med att tacka suffragetter och feminister för kvinnliga rättigheters framgångar och så vidare. Och faktum är att de flesta Femen-feminister jag sett har tokigt snygga rattar. Så go show them off, om det gör er lyckliga (heja heja). Alla kroppar är fina. Däremot tycker jag inte att vi på något vis är hemma än. Vi är mycket, mycket långt ifrån en rättvis värld. Så ena er istället för att låsa in er i åsiktshörn och privata vendettor eller media-agendor. Bara ett vänligt tips. Jag hejar på er alla i det här fallet, men just nu är känner jag mig lite låg trots alla arga, uppbragta, kloka, vassa, fina, självömkande, intressanta och raljanta krönikor jag läst.


(tack PSL)

Fred och kärlek!
/Döden döden döden


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar