torsdag 17 mars 2016

Människosynen

Den outhärdliga människosynen inom Sverigedemokraterna.

Här två tv-program jag ska försöka titta på och passar på att tipsa om: OM TTIP, Dokument Utifrån (SVT Play) och så Uppdrag Granskning om svenska skattesmitare. När det gäller skattesmitarna så är det väl intet nytt under solen? Det problematiska är vilka som äger makt, jord och ord (LRF, EU och så vidare) och att dessa inte ser till den lilla företagaren, eller bonden - utan premierar storskaligt både i bidrag och ägande. Som en slags parodi på den klassiske kapitalisten; fågelholks-blicken och lättheten till lögn och bedrägligt beteende. Kommer bara maffian och storägare att äga all vår matproduktion och natur känns det ju inte supertryggt.

Tänk att alla dessa bidragsäskare alltid ser ner på dem som mindre har. Tänk på det lite.

Läste precis på Facebook Brendan Stanton, Humans Of New York-fotografens öppna brev till Donald Trump och det är ju precis det det handlar om. Inte politisk övertygelse, utan moral:
"But I realize now that there is no correct time to oppose violence and prejudice. The time is always now. Because along with millions of Americans, I’ve come to realize that opposing you is no longer a political decision. It is a moral one."
Pusspuss!
/Döden döden döden 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar