söndag 10 april 2016

Angelägenheter

Den korpulenta katten


Vad är poesi till exempel? 

Är det utplacerade ord som betyder något. Ibland hemligt. Fritt att tolka. Eller väldigt exakt?
Är det någon slags hemlig rytm? Fullständigt fritt, men så på millimetern, i poetens, takt?

Definitionen. Jag behöver förstå den. Jag begriper inte annars. Önskar att jag gjorde det: att jag älskade poesi och fridans men det är för akrobatiskt tänker jag. Jag är som en vandrade pinne. 

Jag saknar angelägenhet. Jag hade ingen Peter May

Jag är instängd i dimman och bara katten hälsar på. Hon hoppar upp. Hon hoppar ner. Hon lägger sig tillrätta i någon människogrop. Hon spinner hela tiden. Min katt med burrig brun päls och sin korpulenta kropp.  Hon ligger som en boll vid min dotters fötter och vilar. Min katt, en dotter och jag. 

Vid sidan om får jag nästan plats. 

/Döden döden döden 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar