onsdag 3 april 2013

I allmännyttans tjänst?

Del av Ragnar Johansson-teckning

Simning på tapeten. Kanske sol och kaffe med? Jag gillade vintern, jag kunde gömma mig där. Pusta ut och stänga in, och vara i fred en stund. Läka. Nu är det vårsol och yra fåglar, knoppar som brister och hjärtan som trummar efter mer (i 180 bpm). Oro och skönhet med doft av tjära och kärlek, eller något helt annat. 
Döden knackar alltid på dörren och samhällskritik behöver inte utesluta naturromantik, men det blir allt lite slöare.

Sossarnas konferens startar idag och här är Görans tio budord. Jag skulle önska att man lyfte fram vilka inom SAP som är med och äger vinstmaskiner inom den så kallade allmännyttan, utöver charmige Jan-Emanuel och några till (nötter). Borgerligheten förväntar man sig liksom inte annat av än att de ska tjäna så mycket som möjligt*, det ingår liksom i konceptet. Men vi som tror på ett samhälle där alla ska få plats? Vi då? Vad säger och tycker vi? Jag kan bara inte förstå hur man kan starta företag, och hellre plocka ut vinst än att investera i sin egen verksamhet (förklara någon, snälla). Och vill man att människor ska betala skatt så ska väl pengarna satsas på de ändamål de är ämnade för? Eller lever vi i Bert Karlsson-landet nu?

Hasta luego amigos,

/Döden döden döden är lite trög, men snäll för det mesta.

* Fine by me, så länge pengarna stannar i verksamheten/används innovativt, som man så vackert säger. Forskning och framsteg ni vet (för tydlighetens skull) och vad hände med personalkooperativen?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar