torsdag 15 januari 2015

Ekis ord.

Lite om profit och demokratiRegnet piskar kinden i den hårda motvinden. Pannan värker kall och blöt. Kroppen försöker följa med och kämpa emot på samma gång. Snabbt, snabbt in i värmen. Håret spretar åt all håll. Jämnmod. Tar det med jämnmod. Vinden vrålar och kastar sig hit och dit. Grått och ensamt, men jag tycker att det är lite fint. Det passar dagen bra.

Vi pratade om kapitalismen i Lund i morse. Var är den höga vårdkvalitén privatiseringsivrarna talar så varmt om? Den självreglerande, högpresterande, supereffektiva pengamaskinen som allt privat företagande ska vara på skattebetalarnas bekostnad (och till det allmännas gagn...). Jag har skrivit om det här förr. Jag vill kalla det klassisk stöld och ogenerad roffarmentalitet. Någon som skrattar hela vägen till banken på vår bekostnad. Snälla, förklara hur man kan kalla det för ett ansvarstagande företagande? Som en relation som inte klarar minsta vindpust.  Ett äktenskap i bara lust, för en.

Nej, jag kan jag inte skriva idag.  Tur att Ekis kan tala så tydligt och klart på TED-dialekt (visst talar alla på samma vis i detta forum?) istället då. Nu ska jag dricka kaffe och vara allmänt gullig och snäll en liten stund. Testa i alla fall. Sen måste jag nog skriva lite om sjukvårdeländet och Kockums Fritid-anarkin. Brottas med om det är nyliberalism, eller lättja som.... Nej, en annan dag. Idag är det  ju tulpanernas dag. 

<3!
/Döden döden döden

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar