onsdag 8 maj 2013

Frihet och demokrati 1

SVT Play

Jag är alltid lite sent på det, men hellre det än inget alls. Igår såg jag Ström åt folket på SVT Play och blev så upplyft. Frihet. Kreativitet. Mitt lilla liv och min alldeles egna historia, vid sidan om och halvnära. (Jag åkte från Ingmar Bergmanstan till ett barn- och ungdomssynthdisco som hette Rip Off på Birger Jarlsgatan. Där dansade man i ring och sparkade med benen; killar i ridbyxor, snedbena och koppel, och flickor i page, handväska och blus. DJ:n hete Bengt och hade tandställning.) Lite sorgligt dock att inga kvinnor fick vara med, i alla fall inte då det begav sig, utom en av Sveriges i särklass vassaste och coolaste: Marina Schiptjenko då. Filmen är fasligt stilig, men kanske lite för ibland. Att formen tog över funktionen, men för övrigt: SE!  Ja, bara se, om du är intresserad av Svensk musikhistoria, det vill säga. Dessutom finns Skåne och Götet med, för en gångs skull. Skrev en gång att skivbolaget Telegram var mitt 90-tal, nu vet jag att Klas Lunding (hjärta dig!) är en stor del av min uppväxt. 

Ses när vi råkas: Puss!

/Döden döden döden är tröttare än tröttast i Tröttistan (men det vänder)Inga kommentarer:

Skicka en kommentar