lördag 19 januari 2013

Arbetsmiljö

När man inte lyssnar på personal, media, patienter, Socialstyrelsen eller försäkringsbolag kanske man lyssnar till Arbetsmiljöverket?  Personalen på akuten i Lund verkar lättad i alla fall. Jag tror inte på underverk, men det värmer alltid när någon lyssnar och tar in.

Jag tänkte prata mer om kommunikation och sjukvård. Det är spännande grejer det, men först vila och te (tjejkaffe som en i familjen säger...) med helvissna familjegänget. Det tär. Hostar och spyr gör de små, den store har en mildare variant av man flu. Han är helvissen. - Eller vänta, läs här, om du är man! Nu åkte jag visst på en liten vinterkräka jag med. Heja heja!

Sen vill jag peka på att 20 åringen inte hade stulit ett tåg, vad det verkar. Det var ofint av mig att låta fantasin skena i väg... Men en film på tv lär det nog bli i alla fall och kanske Arbetsmiljöverket också har något att säga till om här?

Avslutar med en länk till Ann Heberleins krönika idag som avslutades med: "...Detta vet jag också: I Sverige på 2000-talet kan man bli fattig på så många sätt. En skilsmässa, sjukdom, arbetslöshet, ett dödsfall, en dålig husaffär. De fattiga påminner oss om det, om vår egen sårbarhet. Det skrämmer, men det går inte att blunda för. Vi lever i en orättvis värld, orättvis och osäker och det hjälper inte att blunda." Ann Heberlein Sydsvenskan 19 januari 2013
  
Vi måste bli lite bussigare. Okej?

Over and out, er trötta,
/Döden döden döden

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar