måndag 7 januari 2013

En fralla för alla?Sen undrar jag givetvis över regionstyrelsen. Om de kan läsa? Om de som sitter i kommuner och landsting kan läsa och ta in information på ett lämpligt vis? Jag undrar och jag anklagar.
Om någon som läser den här bloggen råkar känna någon politiker som sitter i regionstyrelsen, skulle den personen kunna vara så gullig och rar och skicka personen den här länken* vidare. Snälla snälla. Vi skulle kunna göra gemensam sak och skicka en liten not, en liten puff då och då bara?

Nu bor jag i södra Sverige, men tro inte att detta bara rör oss här nere. Här är ett annat upprop från Ingmar Bergmanstan till exempel.  Det gäller oss alla (arga, fula, söta, roliga, tråkiga, misslyckade, rika, unga... Alla har vi rätt till säker vård och rehabilitering).

När jag var riktigt liten var jag nog liberalmoderat. Jag tänkte varför ska jag betala för något annat än det just jag behöver. När jag blev lite äldre kände jag stolthet över att bo i Sverige, att det inte fanns uteliggare och att sjukvård och skola andades en  s t r ä v a n  efter jämlikhet och solidaritet. Sedan förstod jag, tack vare läsförmågan jag fick i skolan, att det inte är så dumt med generell trygghet och att jämlikhet lönar sig.   Idag finns det massor av hemlösa, sjuka och samtidigt snorrika människor som inte vill betala för sig. Tänk bara på Fas 3, "sysselsättningsfasen", där vi betalar skattemedel för att en anordnare ska tjäna pengar på att sysselsätta människor med nonsens. Det gör ont! Synd att man inte vill satsa på utbildning till exempel, men då förlorar man väl potetiella låglönearbetare? För det kanske är ideologiskt oriktigt att tänka på framtiden och en hållbar utveckling?  


/Döden döden döden på väg till Willys

*Länken ovan har några dagar på nacken. Sydsvenskan har publicerat än fler alarmerade artiklar (heja även er journalister som fortsätter rapportera trots avsaknad av respons och ansvariga med ansvarskänsla. Ja, wow och puss även till er som inte ger upp!)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar