fredag 1 februari 2013

SpeglingarDetta var en ovanligt trött liten vecka. Blåser gör det också. Läskigt och friskt och dessutom skiner solen mellan molnen. Kaffet kallnar, pengarna sinar och simningen är intressant. Människor är fascinerande om än rätt så knepiga emellanåt, men jag tror att de flesta vill väl, på sitt egna lilla vis.  Krama bort det onda och le mot världen så föds ögonblick av skönhet?

Tanterna i simhallen gangar ihop sig, bråkar på 'den yngre med tuttar i blont', medan de ler rart mot trötta mig. Vi har så mycket fördomar, gott folk, och det är inte bra. Och även om det sker helt omedvetet, så försök förstå att saker (och människor) sällan är vad det ser ut att vara. Jag söker dagligen efter min kärna, men den är väldigt luddig, så hur ska någon annan kunna veta vem jag är.

Jag har inte läst Primo Levis böcker, men jag tänkte ta mig tid att göra det nu. Kontemplera över ondskan, men kanske främst dumheten, rädslan och det ofattbara. Som ändå är fattbart. Inte det som skedde i Auschwitz, men ondskan, dumheten och rädslan. Alla som mobbar, förtalar och gottar sig i andras sorg, för att känna sig lite bättre för en stund. Sanningen är kanske subjektiv, men inte moralen (och stilen skulle jag vilja säga), men man måste faktiskt försöka vara bussig. Våga vara sin egen och medmänniska. Våga tycka till och inte acceptera, säg egenmäktighet och förfall inom vård och omsorg. Senaste nytt och gos från Region Skåne här. 


"..The young man stepped into the hall of mirrors
Where he discovered a reflection of himself.."
(Kraftwerk)Puss!
/Döden döden döden, utan glöden, som har varit på möte. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar